Zomerbanden

Bij Bandenservice Ede leveren wij ieder type zomerband welke wij goed genoeg vinden. Tijd voor nieuwe zomerbanden? Laat u zich goed adviseren bij Bandenservice Ede. Banden zijn het enige contact tussen uw auto en het wegdek. Nieuwe zomerbanden hebben een profieldiepte van 8 mm. De APK afkeur-eis is 1,6 mm. Echter bij 2 mm of minder is het verstandig om uw banden te vervangen. Hoe minder profiel, hoe meer kans op aquaplaning.

Niet iedere band is geschikt voor elk voertuig. Er is verschil in draagvermogen, snelheid, energiezuinigheid, remweg en afrolgeluid.
Tevens is er een codering die per voertuig specifiek is. Een Mercedes heeft een MO codering en een Porsche heeft een NO codering. Als uw voertuig vanaf de fabriek op RFT banden is geleverd, moeten deze voor de APK ook gemonteerd zijn onder uw voertuig.

Dan zijn er ook RFT banden, de zogenaamde Run on flatbanden. Deze zijn vanaf fabriek geleverd op bijvoorbeeld BMW en Mini. Op deze banden kunt u bij een lekke band max. 80 km doorrijden met aan aangepaste snelheid, met als bedoeling naar de garage te kunnen rijden om de band te vervangen. Er is ook geen reservewiel in het voertuig.

Er zijn persoonswagen- en bedrijfswagenbanden, welke ieder zijn eigen eigenschap heeft.

Er zijn de bekende A-merken, welke allemaal een alternatief aanbieden. De zogenaamde B-merken. Niet per definitie slechter, maar het is in feite een bestaande ontwikkeling welke dan verkocht wordt onder de private labelbanden.

Naast de B-merken zijn er een aantal bandenmerken welke u in onze voorraad niet zal vinden. Daar zijn redenen voor. Bij Bandenservice Ede willen wij u veilig de weg opsturen met een goed gevoel, daar horen bepaalde bandenmerken niet bij. Wij hebben een gunstige prijs-kwaliteit verhouding, wat de aanschaf van C-merken helemaal niet meer interessant maakt.

Uiteindelijk bent u hiermee in het voordeel. Ons voordeel is een tevreden klant!

Zomerbanden worden bij Bandenservice Ede gemonteerd en gebalanceerd op hoogwaardig apparatuur, waardoor beschadigingen tot een minimum beperkt wordt. Opslag van zomer- of winterbanden op ons eigen terrein behoren tot de mogelijkheid.